Página d'inici  www.lajana.net 
 
HISTORIA    GASTRONOMIA INICI>>GASTRONOMIA 
SITUACIO 
EL POBLE 
     La gastronomia representa la cultura d'un poble. Està influenciada pel clima, l'economia, els recursos naturals del lloc, les estacions de l'any i les festivitats religioses.

    En la nostra població, estava basada en les hortalisses que es conreaven en els nostres horts (patates, tomàquets, fesols, cebes ..) , sàviament combinades amb les carns dels animals de corral (conills, gallines, porcs, .) i en la qual no podia faltar l'oli d'oliva. Quan es feia la matança del porc s'havia de conservar d'alguna manera les botifarres, llonganisses, el magre,  per a poder menjar tot l'any, aleshores es fregia tot i es guardava en jerres amb oli.  

     Era rica en greixos per a poder aportar les calories suficients que permetés afrontar les dures tasques del camp.

     També tenia importància la caça ( tords, llebres, etc.). El que avui es fa com esport o afició abans era un recurs més per a poder tenir alguna cosa que menjar. I no podem deixar d'esmentar els caragols. Solos o com acompanyament d'altres guisats eren un complement ( de vegades un plat únic) que no podia faltar.

      Si parlem de dolços, no podien ni encara actualment poden faltar en totes les celebracions les "casquetes", "rollets" i "cocs" que pacientment són elaborades per les mestresses per a obsequiar als convidats. 

     He aquí algunes de les receptes mes representatives:

Olleta de Capella    -   Truita d'arròs      -   Tords al estil de La Jana

Pastissets de La Jana ("Casquetes")   -   Rotllets de momo   -   Figues en paella
SERVEIS 
FESTES 

GASTRONOMIA 

VIDA ECONOMICA 
LA CORPORACIO 
INFO. MUNICIPAL 
ACTIVITAT SOCIAL 
NOTICIES 
CURIOSITATS 
ENLLAÇOS 
CONTACTAR 
INICI 
Cambiar a  Castellano