Página d'inici  www.lajana.net 
HISTORIA     FESTES TRADICIONALS INICI>>FESTES  
SITUACIO 
EL POBLE 
5 de Gener: Entrada la tarda, els enviats de SS. MM. els Reis d'Orient fan acte de presència en la Plaça Major per a portar obsequis als nens de La Jana.

Dilluns de Pasqua: Romería al Real Santuari de la Mare de Deu de la Font de la Salut. Les "collas" es reuneixen , en els voltants, preparant les "paelles" o "carn torrá" per al dinar de germanor.

Segón Dissabte després del de Gloria: Dia dedicat a la Mare de Deu dels Angels, patrona de La Jana. Actes religiosos en honor a la Verge i ambient festiu per tota la població.

13 de Juny: San Antoni. La tradició era fer "la fogueres" en el carrer. Actualment l'Associació Janenca de Cultura, organitza algun tipus d'espectacle i després el "tast de coc i moscatell".

24 D'Agost: Festividad en honor a San Bartolomé el nostre patró. És per excel·lència la mes important de l'any ja que és quan se celebren les Festes Majors. S'engalanen els carrers. Els dinars i sopars entre "les collas", el ball , els bous de carrer i una varietat d'actes lúdics donen motiu que ens oblidem per uns dies de les preocupacions quotidianes (almenys és molt aconsellable i aprofitar per a passar-lo tan bé com sigui possible). Per a adequar-les al període vacacional dels janencs i visitants, fa alguns anys que se celebren a partir de la segona quinzena d'Agost.

Segón Dissabte de Setembre: Dedicada al Beat Jacinto Orfanell, fill de la localitat. Al matí actes religiosos, a la vesprada ball de la típica Dansa en la plaça Major i a la nit orquestra.

Ultim cap de setmana d'Octubre: Tradicional Fira agrícola i ganadera, de les mes antigues de la comarca. Les típiques "paraetes" converteixen els nostres carrers en un gran mercat de tot tipus de articles. Dissabte a la nit, ball organitzat per "els Quintos". (Veure Origen)

Ampliar
Nit de Reis

Ampliar
Día de la Mare de Déu

Ampliar
Dia de Sant Bertomeu.
Ball de la Dansa

Ampliar
"Paradetes" de Fira
SERVEIS 

FESTES 

GASTRONOMIA 
VIDA ECONOMICA 
LA CORPORACIO 
INFO. MUNICIPAL 
ACTIVITAT SOCIAL 
NOTICIES 
CURIOSITATS 
ENLLAÇOS 
CONTACTAR 
INICI 
Cambiar a  Valenciano 
Resums de programes de Festes i Firas d'anys anteriors:
Festes 2003 Fira 2003
Festes 2004