14/02/04.- Robatori amb artefacte explosiu al caixer de la plaça.

   Una vegada més, una oficina bancària en un xicotet municipi de l'interior, ha sigut víctima d'un espectacular atracament.

   Al voltant de les 4.30 de la matinada, la pràctica totalitat dels veïns de La Jana, una tranquil·la localitat del Baix Maestrat que compta amb 700 habitants, es despertaven sobresaltats per una forta explosió a la plaça Major de la població. No obstant, la majoria d'ells no li van donar més importància pensant que era algun coet. Res més lluny de la realitat.


Veure el video dels serveis informatius de Canal 9
    Dos encaputxats van explosionar el caixer automàtic de Ruralcaixa sítia en aqueixa plaça de la localitat i es van donar a la fuga, aprofitant que al municipi no hi ha Policia Local i que la Guàrdia Civil més pròxima es troba a 12 quilòmetres de distància, concretament en la població de Sant Mateu.

   Cinto, un veí jubilat que viu a pocs metres de la sucursal de Ruralcaixa, comentava que "després de sentir l'explosió vaig tornar a adormir-me". No era l'hora habitual que els aficionats al futbol tiren coets, però no li va donar major importància.

   Segons el testimoni d'alguns veïns, tal com va quedar gravat a la cambra de seguretat de la sucursal, pareix que els dos lladres van accedir encaputxats al vestíbul on es trobava el caixer automàtic que van desvalisar i, després de tallar els cables de telèfon i de la cambra de vigilància de l'entitat, van explosionar la caixa amb l'ajuda d'acetilè, i van aconseguir apoderar-se d'uns 2.800 euros.

   Segons va explicar el responsable de l'empresa Entibaciones y Emisarios , Basilio Sorlí, que està remodelant la plaça, "els delinqüents van intentar, encara que sense aconseguir-ho, posar en marxa una retroexcavadora que estava estacionada a escassos metres".

   També, segons indiquen els testimonis, a pesar de la ràpida presència dels agents de la Guàrdia Civil, que es van desplaçar des de Sant Mateu, els assaltants van fugir a peu fins a un vehicle que havien estacionat en un altre punt del poble i es van donar a la fuga per un camí rural, pel que van accedir a la carretera N-232 prop de Traiguera.

   Des de l'Ajuntament de La Jana van confirmar a aquest periòdic que és la primera vegada que allí ocorre un fet d'aquestes característiques, per la qual cosa s'ha creat una gran alarma entre els veïns. Durant el matí d'ahir, agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil es van desplaçar fins a la localitat per a realitzar la inspecció ocular i recollir totes les proves, a fi d'aclarir les circunstacias que es va produir aquest robatori i identificar els seus autors, com van confirmar fonts de l'Institut Armat.
(Tret del Periodico El Mediterraneo del 15/02/2007)

www.lajana.net