www.lajana.net/lapedralta
Butlletí d'Informació de l'Associació Janenca de Cultura ·   Nº 27 ·   Juliol 2005 ·  Any VII ·  Edició Digital
Sumari
Inici
Editorial
L’Associació informa
Dossier especial Fira 2005
Actualitat
Crònica de la CNT
El Nadal
Crònica de la vespra de reis
Retalls de premsa
Històries
Prou
Entrevista
Entrevista a Paco i Fran Simó
Receptes de cuina
Olives trencades
Critiques
Aluminosis, Ovidi Montllor, Pere Simó
Música
Carta d’un músic agraït
Societat Musical Santa Cecília
Esport
Mals temps per la lírica
Els nous janencs

Enllaços
La Jana
Societat Musical Sta. Cecilia
C. F. La Jana
Penya Taurina
Penya Barcelonista
Contactar
Amb l'Associació
Temes relacionats amb la web

MALS TEMPS PER A LA LÍRICA


Pedro Arnau


Àlex amb Mariano Legarreta,
subdirector de Roberto Heras

Àlex amb el carismàtic ciclista
Fernando Escartín
   Aquest títol es contradiu en alguns punts, doncs caldrà preferir que vinguen temps de crisi com els que travessa el ciclisme perquè allò que no ocorria quan es suposava que la cosa no caminava tan torçuda succeeix ara. Al 2006 hi haurà catorze equips amb llicència espanyola. A més, comptarem amb cinc professionals continentals (per tres de l’any 2005).

   Aquesta és la part més positiva d’aquest esport, perquè quan pareixia que la temporada 2005 acabava prou bé, va sorgir la bomba: la noticia del positiu del guanyador de la Volta, Roberto Heras. Amb açò es va demostrar que encara quedaven escalons per davall.

   No cal oblidar que a dia d’avui Roberto Heras encara no ha sigut sancionat, que segueix essent el campió de la Volta Espanya i que el seu procediment sancionador no està ni de bon tros tancat.

   En aquest moment, després de l’anàlisi i contra anàlisi de les mostres, la comunicació oficial que la UCI (Unió Ciclista Internacional) va enviar al corredor i a la RFEC (Real Federació Espanyola de Ciclisme) del resultat positiu del primer i de l’últim anàlisi, la situació està difícil, doncs la Federació Espanyola ha incoat el procediment contra Roberto Heras per positiu per EPO en la vintena etapa de la Volta a Espanya (CRI Guadalajara–Alcalà de Fenars de 38,9 Km) en què el corredor va ser segon i líder. La reclamació ha sigut per les moltes al·legacions fetes per la part del ciclista degut a la mancança de garanties i el procediment a l’hora de fer les anàlisi i contra anàlisi i el resultat del negatiu del segon anàlisi. Per que el primer i el tercer positiu i el segon negatiu? S’està investigant la possibilitat que els processos inflamatoris aguts, com el que sofria Roberto Heras després de la caiguda a Burgos, tinguen també incidència en el resultat de l’anàlisi.

   L’inexplicable del cas ja més graciós és que en la Volta, tots els dies al finalitzar cada etapa, passen control mèdic, per un possible dopatge, tres corredors del gran pilot a sorteig, a més del guanyador de l’etapa i del líder de la classificació general; en el cas Heras crec que és totalment impossible que aquest prengués alguna substància prohibida, sabent que al finalitzar el dia passaria control per ser ell el líder del a carrera.

   L’opinió de la premsa del món del ciclisme creu que la UCI utilitza Roberto Heras per a buscar les puces al seu director d’equip, Manolo Sainz. Tots sabem que Manolo, com diem per ací, no te pels a la llengua.
La Pedralta
Associació Janenca de Cultura
Plaza Mayor, 14 - 12340 La Jana - (Baix Maestrat)
ass-janenca-cultura@lajana.net
CS-77-1999